Recept
« Terug naar recepten
Miniquiches met tomatenthoedje
PT30M
Miniquiches met tomatenthoedje
Een heerlijk miniquiches met tomatenthoedje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Miniquiches met tomatenthoedje te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200° C.
2. Bak het spek in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng (van het vuur) met de kaas, het brood en de sjalotsnippers. Verdeel het mengsel over vier individuele siliconenvormpjes (bijv. muffinvormpjes).
3. Klop de eieren op met de melk en wat tijm en peper. Verdeel over de vormpjes.
4. Zet de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat afkoelen en ontvorm de quiches.
5. Snij de hoedjes van de tomaten en zet op elke quiche zo'n hoedje.
6. Snij de rest van de tomaat in kleine blokjes en meng ze met rucola. Bestuif de salade licht met olijfolie en serveer bij de quiches
2. Bak het spek in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng (van het vuur) met de kaas, het brood en de sjalotsnippers. Verdeel het mengsel over vier individuele siliconenvormpjes (bijv. muffinvormpjes).
3. Klop de eieren op met de melk en wat tijm en peper. Verdeel over de vormpjes.
4. Zet de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat afkoelen en ontvorm de quiches.
5. Snij de hoedjes van de tomaten en zet op elke quiche zo'n hoedje.
6. Snij de rest van de tomaat in kleine blokjes en meng ze met rucola. Bestuif de salade licht met olijfolie en serveer bij de quiches