Recept
« Terug naar recepten
Ministrudels met peer en abrikozen
PT60M
Ministrudels met peer en abrikozen
Een heerlijk ministrudels met peer en abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ministrudels met peer en abrikozen te bereiden
Snijd de abrikozen in hele kleine stukjes, voeg het citroensap toe, de jam en de bruine suiker. Snijd de peer in stukjes van 1 centimeter en voeg toe aan het abrikozenmengsel. Zet in de magnetron en verhit tot de suiker gesmolten is. Af laten koelen. Minstens 1 uur van te voren maken, zodat de abrikozen de tijd krijgen om het vocht op te nemen. Voeg aan de vulling de gehakte en gemalen amandelen toe. Het wordt als het goed is, een kneedbare massa. Is het nog te nat, dan nog wat gemalen amandelen toevoegen. Hangt af van de grootte van de peer. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in tweeën, maak stapeltjes van 3 vellen die je steeds bestrijkt met een beetje boter. Leg een rolletje vulling vlak bij een korte kant, sla de lange kanten naar binnen en rol vanaf de vulling losjes op. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat, bestrijk de bovenkant royaal met gesmolten boter en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden in 20 minuten goudbruin en gaar.
bobbeltje zegt: