Recept
« Terug naar recepten
Minitorentjes met risotto en lompviseitjes
PT110M
Minitorentjes met risotto en lompviseitjes
Een feestelijk, fris voorgerechtje!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minitorentjes met risotto en lompviseitjes te bereiden
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst al roerend in de olie, tot de korrels glazig zijn. Verwarm ondertussen de bouillon in een aparte pan. Giet de bouillon onder voortdurend roeren beetje bij beetje bij de rijst, tot de rijst het vocht volledig geabsorbeerd heeft. Schil de aardappelen en stoom ze 25 min. Snij de aardappelen in schijfjes, en steek er met een uitsteekvorm van 8 cm diameter 12 cirkels uit. Hou apart.
- Week de rijstblaadjes in een kommetje water en laat ze uitlekken op een keukendoek. Snij er 12 cirkels uit met de uitsteekvorm van 8 cm diameter. Plaats 1 kl eendenlevermousse op de helft van elk cirkeltje. Kruid met wat peper. Plooi elk rijstvelletje om tot een kleine ravioli. Bewaar in de koelkast.
- Was en droog de bieslook. Verdeel de 12 aardappelschijfjes over de borden en gebruik de uitsteekvorm van 8 cm diameter om de schijfjes met risotto te bedekken (ongeveer 1 cm dik). Versier met een takje bieslook. Werk af met een ravioli en een toefje lompviseitjes en besprenkel met enkele druppeltjes citroensap. Versier met een klein eetbaar bloemetje indien mogelijk.