Recept
« Terug naar recepten
Mon Chou-roomtaart
PT60M
Mon Chou-roomtaart
Een heerlijk mon chou-roomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ontdek Mon Chou
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mon Chou-roomtaart te bereiden
Beboter een springborm (doorsnede ca. 24 cm), bestuif hem met wat bloem en schud de overtollige bloem eruit.
Maak het beslag: Klop de eieren met de suiker en een snufje zout met een mixer ca. 10 minuten tot het mengsel dik en romig is.
Zeef de bloem en de maïzena in gedeeltes erboven en spatel dit er luchtig door.
Schenk het beslag in de beboterde springvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de bodem in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden Celcius)in ca. 25 minuten gaar.
De bodem is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt.
Laat de biscuitbodem iets afkoelen, verwijder de rand van de springvorm en laat hem op een raartrooster helemaal afkoelen.
Snijd de afgekoelde bodem horizontaal in twee plakken.
Leg één taartlaag op een platte schaal en zet de (schoongemaakte) rand van de springvorm eromheen.
Maak de vulling: Splilts de eieren.
Boen de citroen onder warm stromend water goed schoon, rasp de helft van de schil eraf en pers hem uit.
Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot een licht romig mengsel.
Klop er achtereenvolgens de eierdooiers, het citroenrasp en -sap en de Mon Chou door.
Klop de slagroom in een tweede kom dik vloeibaar, maar niet stijf.
Klop de eiwitten in een derde kom stijf.
Spatel de slagroom door het Mon Chou-mengsel.
Roer ca. 4 eeltepels stijfgeklopt eiwit door het Mon Chou-mengsel om het wat luchtiger te maken en spatel vervolgens de rest van het eiwit er voorzichtig door.
Schep het Mon Chou-mengsel op de taartlaag in de springvormrand, dek het geheel af met de tweede taartlaag en druk deze voorzichtig aan.
Zet de taart afgedekt minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de taart voorzichtig van de springvormrand los en verwijder de rand.
Bestrooi de boven- en zijkant van de taart met poedersuiker en snijd hem in punten.
Maak het beslag: Klop de eieren met de suiker en een snufje zout met een mixer ca. 10 minuten tot het mengsel dik en romig is.
Zeef de bloem en de maïzena in gedeeltes erboven en spatel dit er luchtig door.
Schenk het beslag in de beboterde springvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de bodem in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden Celcius)in ca. 25 minuten gaar.
De bodem is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt.
Laat de biscuitbodem iets afkoelen, verwijder de rand van de springvorm en laat hem op een raartrooster helemaal afkoelen.
Snijd de afgekoelde bodem horizontaal in twee plakken.
Leg één taartlaag op een platte schaal en zet de (schoongemaakte) rand van de springvorm eromheen.
Maak de vulling: Splilts de eieren.
Boen de citroen onder warm stromend water goed schoon, rasp de helft van de schil eraf en pers hem uit.
Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot een licht romig mengsel.
Klop er achtereenvolgens de eierdooiers, het citroenrasp en -sap en de Mon Chou door.
Klop de slagroom in een tweede kom dik vloeibaar, maar niet stijf.
Klop de eiwitten in een derde kom stijf.
Spatel de slagroom door het Mon Chou-mengsel.
Roer ca. 4 eeltepels stijfgeklopt eiwit door het Mon Chou-mengsel om het wat luchtiger te maken en spatel vervolgens de rest van het eiwit er voorzichtig door.
Schep het Mon Chou-mengsel op de taartlaag in de springvormrand, dek het geheel af met de tweede taartlaag en druk deze voorzichtig aan.
Zet de taart afgedekt minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de taart voorzichtig van de springvormrand los en verwijder de rand.
Bestrooi de boven- en zijkant van de taart met poedersuiker en snijd hem in punten.
siska zegt: