Recept
« Terug naar recepten
Monte bianco kastanje dessert
PT45M
Monte bianco kastanje dessert
Een heerlijk monte bianco kastanje dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Monte bianco kastanje dessert te bereiden
Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes.
Kook de kastanjes in een pan met water (de kastanjes moeten net onder water liggen) in 30 tot 45 minuten gaar. Giet de kastanjes af en pel ze. Pureer de gepelde kastanjes met een staafmixer.
Voeg de vanillesuiker en basterdsuiker toe aan de kastanjepuree en meng er voldoende melk doorheen zodat het een smeuig geheel wordt. Verdeel de puree in 4 porties (op een bordje).
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de room over de porties puree heen.
Als garnering kunt u de chocola over de kastanjepuree met slagroom schaven.
Kook de kastanjes in een pan met water (de kastanjes moeten net onder water liggen) in 30 tot 45 minuten gaar. Giet de kastanjes af en pel ze. Pureer de gepelde kastanjes met een staafmixer.
Voeg de vanillesuiker en basterdsuiker toe aan de kastanjepuree en meng er voldoende melk doorheen zodat het een smeuig geheel wordt. Verdeel de puree in 4 porties (op een bordje).
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de room over de porties puree heen.
Als garnering kunt u de chocola over de kastanjepuree met slagroom schaven.