Recept
« Terug naar recepten
Mosselen achter glas
PT35M
Mosselen achter glas
Een heerlijk mosselen achter glas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen achter glas te bereiden
Spoel de mosselen. Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Fruit de gesneden groenten in de boter en blus af met het witbier. Doe de mosselen bij de groenten. Kook de mosselen gaar. Bewaar het kookvocht!Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp (bewaar 8 voor garnering). Maak de saus door het mosselvocht tot de helft in te koken en te zeven. Hak het sjalotje zeer fijn. Maak van de appel mini bolletjes m.b.v van een pommes parisienne. Meng boter en bloem tot een balletje (beurre manie). Fruit de sjalot in een klein beetje boter met de kerrie en bak kort. Voeg het ingekookte mosselvocht toe. Bind de saus met beurre manie, doorkoken zodat de bloem gaar wordt. Voeg naar smaak gembersap en room toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Als laatste de appelstukjes toevoegen. Hak de peterselie fijn .Neem de amuse-glaasjes en vul 1/4 met de saus. Bestrooi met peterselie. Stapel hierop de mosselen 4 per persoon en garneer met de achtergehouden mosselschelp.