Recept
« Terug naar recepten
Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad
PT30M
Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad
Een heerlijk mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad te bereiden
Stoof de ui, selderij en laurier kort aan en kook de mosselen op klassieke wijze (enkel kuiden met peper en een beetje kerriepoeder).
Haal de mosselen uit de kom en uit hun schelp (hou er enkele in de schelp om te garneren.
Zeef het mosselvocht en laat inkoken. Voeg de zure room en bindt met een beetje bindmiddel.
Snij de gekonfijte tomaten in fijne reepje en voeg toe aan de saus.
Frituur de selderieblaadjes in de archideolie en leg ze op keukenpapier.
Leg de mosseltjes in een diep bordje. Schep er enkele lepels saus over.
Werk af met het krokant selderieblad, enkele mosseltjes in de schelp, reepje gekonfijte tomaat en een sneetje geroosterd brood.
Haal de mosselen uit de kom en uit hun schelp (hou er enkele in de schelp om te garneren.
Zeef het mosselvocht en laat inkoken. Voeg de zure room en bindt met een beetje bindmiddel.
Snij de gekonfijte tomaten in fijne reepje en voeg toe aan de saus.
Frituur de selderieblaadjes in de archideolie en leg ze op keukenpapier.
Leg de mosseltjes in een diep bordje. Schep er enkele lepels saus over.
Werk af met het krokant selderieblad, enkele mosseltjes in de schelp, reepje gekonfijte tomaat en een sneetje geroosterd brood.