KookJij

Mosselen in gele Thaise curry

Een heerlijk mosselen in gele thaise curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: onoffspices.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen in gele Thaise curry te bereiden


Verhit de kokosmelk met een half zakje Thaise gele currypasta.
Voeg naar smaak een beetje palmsuiker toe.
Voeg de ui toe, en breng de curry aan de kook
Stoom de mosselen in de gele curry met de deksel op de pan totdat alle mosselen open zijn.
Roer de basilicum door de mosselen en curry.
Serveer met vers stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je "chef":?
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Neen, dat is het niet. Zonde van de lekkere mosseltjes.... Kokosmelk is bovendien zeer ongezond.... veel te veel verkeerde vetten. En daarbij: je moet de mossel kunnen proeven, niks geen sausjes, andere smaken.... Wat groente, eventueel wat bier, witte wijn o.i.d.. Maar verder niksniekmendal. Uiteraard geen kritiek, maar ik vind het zo jammer van de mosseltjes. Dat hoort licht eten te zijn.... Nu is het vettig en ongezond. Jammer. Niks toevoegen en zeker geen kokosmelk.