Recept
« Terug naar recepten
Mosselen in knoflook-peterselieboter
PT25M
Mosselen in knoflook-peterselieboter
Een heerlijk mosselen in knoflook-peterselieboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen in knoflook-peterselieboter te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe
de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Prak intussen in een diep bord de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge
kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4
ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen.
Laat de kruidenboter in de voorverwarmde oven in 5 min. over de mosselen smelten.
Serveer met het stokbrood.
de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Prak intussen in een diep bord de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge
kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4
ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen.
Laat de kruidenboter in de voorverwarmde oven in 5 min. over de mosselen smelten.
Serveer met het stokbrood.