Recept
« Terug naar recepten
Mosselen in tomatensaus
PT40M
Mosselen in tomatensaus
Een heerlijk mosselen in tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen in tomatensaus te bereiden
Voorbereiden:
Zoek de mosselen uit:leg ze in een bak met koud water,was ze en verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven,ook na het tikken op de rand van de bak.leg de mosselen in een grote mosselpan.Snipper de ui.Hak de knoflookteentjes grof.Pluk de basilicum af,stapel ze op elkaar en snijd ze in reepjes.Verwarm de oven voor op 225C.
Bereiden:
Verhit in een sauspan de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.Roer de tomatenpuree erbij en roerbak dit 1 min.Voeg de tomatenblokjes met het sap toe en breng dit aan de kook.Neem de pan van het vuur.Breng de mosselen zonder extra vocht op hoog vuur aan de kook(de mosselen laten zelf voldoende water los).Schenk zodra de mosselen een keer opkomen de saus erbij en schep de mosselen om.Kook de mosselen tot alle schelpen open staan.Schep de basilicumreepjes erdoor.Bak intussen,volgens de aanwijzing op de verpakking,de voorgebakken ciabatta.
Zoek de mosselen uit:leg ze in een bak met koud water,was ze en verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven,ook na het tikken op de rand van de bak.leg de mosselen in een grote mosselpan.Snipper de ui.Hak de knoflookteentjes grof.Pluk de basilicum af,stapel ze op elkaar en snijd ze in reepjes.Verwarm de oven voor op 225C.
Bereiden:
Verhit in een sauspan de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.Roer de tomatenpuree erbij en roerbak dit 1 min.Voeg de tomatenblokjes met het sap toe en breng dit aan de kook.Neem de pan van het vuur.Breng de mosselen zonder extra vocht op hoog vuur aan de kook(de mosselen laten zelf voldoende water los).Schenk zodra de mosselen een keer opkomen de saus erbij en schep de mosselen om.Kook de mosselen tot alle schelpen open staan.Schep de basilicumreepjes erdoor.Bak intussen,volgens de aanwijzing op de verpakking,de voorgebakken ciabatta.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lieffie zegt:
Maaike zegt:
Dit is echt een goed recept, ik voeg vaak bij de saus nog een flinke scheut droge witte wijn toe, dat is een genot voor de smaakpapillen!
Ook serveer ik dit vaak met verse pasta.
Caro zegt: