Geef er brood bij met boter en mayo.
Een koude witte wijn er bij schenken
Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met Appel en Spek
PT45M
Mosselen met Appel en Spek
Er zijn vele manieren om mosselen om te vormen tot een apart gerecht.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met Appel en Spek te bereiden
- Bak de reepjes spek uit in 10 minuutjes
- Doe er dan de sjalotten bij en bak die tot de uien gaan verkleuren
- Doe er dan de knoflook bij en roer even om
- dan de wijn en de azijn er bij en even goed omroeren en aan de kook laten komen
- Dan de appel er bij en omroeren
- Dan de mosselen er bij en omroeren en vervolgens met deksel er op in de oven zetten die werd voorverwarmd tot 180 graden Celsius.
- Na 10 minuten even uit de oven halen,omschudden en weer terug zetten en de calvados er bij doen,omroeren
- Na 5 minuten nog eens omschudden.Wanneer de schelpen alle open staan,is het gerecht klaar om op te dienen,anders nog even 5 minuten laten doorgaren in de oven