KookJij

Mosselen met een kruidig tintje

Een heerlijk mosselen met een kruidig tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 7 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met een kruidig tintje te bereiden

Mosselen grondig spoelen en baard verwijderen.
Groenten fijn snijden en verdelen over de mosselpotten.
Een beetje kruiden en in elk potje een fijn gehakt teentje look.
Mosselen erop en nog eens goed kruiden de olijfolie en wiit wijn erop en nu maar aan de kook brengen.
Serveer met heerlijke frieten en een mosselsausje.
Natuurlijk niet vergeten een koel glaasje witte wijn of een flesje naar maat J.P Chenet medium sweet.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Sausjes voor bij de mosselen te vinden op mijn receptenpagina.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, ik denk dat Hilde hier het soort mossel mee bedoelt en niet de mosselen van de Jumbo supermarkt. Voor dit en nog meer mosselweetjes zet ik hier een linkje bij (kopiëren en plakken)
Alles wat je moet weten over mosselen | Lees | radio2
Groetjes van Wilmie
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo HIlde, ik heb al veel van je recepten gemaakt en allemaal heerlijk. Dit mosselmaaltje is ook verrukkelijk maar de mosselen moet je toch echt bij een ECHTE visboer halen.(zijn veel groter en lekkerder) . Groetjes Els