KookJij

Mosselen met knoflooksaus

Een heerlijk mosselen met knoflooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kees en marian
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met knoflooksaus te bereiden

Boen de mosselen schoon en verwijder eventuele baarden. Gooi beschadigde mosselen weg. Leg de mosselen in een vergiet en spoel ze goed schoon. Doe de mosselen in een grote pan, voeg een scheutje witte wijn toe. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen 5 minuten tot ze open zijn. Schud de pan zo nu en dan. Giet af en gooi exemplaren die niet open zijn weg. Haal de mosselen uit de schelp en laat ze afkoelen. Rijg 3 mosselen aan een cocktailprikker en leg deze op een mooie schaal. Maak een knoflooksaus. Roer de mayonaise los met de créme fraïche, breng deze op smaak met de uitgeperste knoflook. Knip wat sprietjes bieslook fijn en roer deze door de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marcel

Marcel zegt:
Houd zelf wat scherper, dan kan peterselie er goed bij, en een pepertje
Tania

Tania zegt:
Dat was inderdaad heerlijk. De (te dikke) knoflooksaus nog voorzien van een scheut witte wijn en lekker rauwkost en donkerbruin stokbrood erbij gegeten. Voor herhaling vatbaar. :)
Tania

Tania zegt:
Hoi Marijke,

Het is lekker weer mosseltijd en jouw recept is extra handig voor mensen die een hekel hebben om aan tafel met de schelpen te goochelen (mijn partner bijvoorbeeld). Ik doe nog wel wat mosselgroenten in de pan voor het koken van de mosselen. Lekker stokbroodje erbij en onze weekeind-avond kan beginnen. Groetjes, Tania ;)