Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met Mayonaise
PT60M
Mosselen met Mayonaise
Er zijn tig recepten op deze wereld om mosselen te bereiden. Maak het je zelf niet zo moeilijk. Heel vaak heb ik gemerkt dat eenvoudige receptuur tot smakelijke successen leiden: ze mislukken niet zo snel!
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met Mayonaise te bereiden
- Laten we beginnen met de mayonaise : Doe in de blender de dooiers met het citroensap, de zeste, de peper en de zeer fijn gesnipperde knoflook en draai daarvan een lichtschuimige massa.
- Bij een draaiende machine de olie voorzicgtig toevoegen en net zo lang blijven doorgaan tot de olie is opgebruikt.
- Eventueel op smaak brengen met wat zout extra, peper en citroensap Zet de mayonaise in de koeling.
- Verhit in de mosselpan de olijfolie en fruit hierin aan de uien tot ze glazig zien.
- Dan al roerend 1 minuut de knoflook daarbij aanfruiten.
- Doe dan het tomatenconcentraat en de Srirachi er bij met een eetlepel water. Laat de even door sudderen tot de eetlepel water weer is verdampt.
- Doe er dan de wijn bij en breng de inhoud aan de kook.en laat een stukje inkoken.
- Doe vervolgens de melk er bij en breng weer aan de kook.
- Dan gaan de mosselen er in (nadat de slechte er uit zijn gehaald) en het deksel gaat op de pan.
- Na 4 minuten even goed schudden en weer 4 minuten op het vuur zetten.
- Dan weer schudden en weer 3 à 4 minuten op het vuur zetten. Weer schudden en de mosselen zijn klaar.
- Verdeel de mosselen over de borden en geef er geroosterd brood bij met de mayonaise en verdeel het vocht dan in de pan achterbleef over 3 glaasjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn. Zelf vind ik een Muscadet hierbij erg lekker, maar een glas Riesling is ook niet te versmaden.