DIEN OP : Schep in de diepe borden en geef er vers donkerbruin brood bij met olijfolie en zeezout.
Garneer met wat partjes citroen en fijngeknipt platte peterselieblad.
Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met Mediterraans tintje
PT45M
Mosselen met Mediterraans tintje
Een heerlijk mosselen met mediterraans tintje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met Mediterraans tintje te bereiden
1). Verhit de olie in de grote wok en fruit hierin aan de uien, knoflook, tijm, rozemarijn en citroen zeste.
2). Wanneer de uien zacht zijn geworden de mosselen in de hete wok doen en roeren tot de schelpen allemaal open staan.
3). Nu de rest van de kruiden er bij doen en goed omschudden.
4). Dan de wijn en Pernod toevoegen en even goed omscheppen.
5). Dan de gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen met de lepel citroensap en omscheppen.
6). Tenslotte de crème fraîche er bij doen, peper en zout en nog eens goed omscheppen. Laat nog even een minuutje doorpruttelen en dien op.
2). Wanneer de uien zacht zijn geworden de mosselen in de hete wok doen en roeren tot de schelpen allemaal open staan.
3). Nu de rest van de kruiden er bij doen en goed omschudden.
4). Dan de wijn en Pernod toevoegen en even goed omscheppen.
5). Dan de gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen met de lepel citroensap en omscheppen.
6). Tenslotte de crème fraîche er bij doen, peper en zout en nog eens goed omscheppen. Laat nog even een minuutje doorpruttelen en dien op.
willy zegt: