KookJij

Mosselen met Mediterraans tintje

Een heerlijk mosselen met mediterraans tintje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met Mediterraans tintje te bereiden

1). Verhit de olie in de grote wok en fruit hierin aan de uien, knoflook, tijm, rozemarijn en citroen zeste.
2). Wanneer de uien zacht zijn geworden de mosselen in de hete wok doen en roeren tot de schelpen allemaal open staan.
3). Nu de rest van de kruiden er bij doen en goed omschudden.
4). Dan de wijn en Pernod toevoegen en even goed omscheppen.
5). Dan de gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen met de lepel citroensap en omscheppen.
6). Tenslotte de crème fraîche er bij doen, peper en zout en nog eens goed omscheppen. Laat nog even een minuutje doorpruttelen en dien op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Schep in de diepe borden en geef er vers donkerbruin brood bij met olijfolie en zeezout.
Garneer met wat partjes citroen en fijngeknipt platte peterselieblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willy

willy zegt:
Lijkt me heel erg lekker.