Recept
« Terug naar recepten
Mosselen, nog eens op Thaise Wijze
PT30M
Mosselen, nog eens op Thaise Wijze
Een heerlijk mosselen, nog eens op thaise wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen, nog eens op Thaise Wijze te bereiden
1).Zet een pan op het vuur met de wijn en de takjes rozemarijn en stoom daarin de mosselen gaar. Dwz verhitten, opschudden, verhitten, opschudden, verhitten en kijken of alle schelpen open staan. Na 5-8 minuten de mosselen afgieten en het vocht opvangen. De geopende mosselen warm houden en de gesloten mosselen wegdoen.
2).In een andere pan de olie verhitten en daarin de sereh, lenteui, lomboks, knoflook en een gedeelte van koriander aanfruiten gedurende een paar minuten.
3).Voeg dan het gezeefde kookvocht toe en kook dat voor de helft in.
3).Doe nu de kokosmelk er bij, de Nam Pla, de suiker, de oestersaus, sap van 1 limoen en de zest van 1 limoen.
Breng dit weer aan de kook en laat even pruttelen.
4).Verdeel de mosselen over 4 kommen en giet daarover de kokosmelk. Bestrooi met de rest van de koriander. (fijngesneden)
Geef er een 1/4 limoen bij.
2).In een andere pan de olie verhitten en daarin de sereh, lenteui, lomboks, knoflook en een gedeelte van koriander aanfruiten gedurende een paar minuten.
3).Voeg dan het gezeefde kookvocht toe en kook dat voor de helft in.
3).Doe nu de kokosmelk er bij, de Nam Pla, de suiker, de oestersaus, sap van 1 limoen en de zest van 1 limoen.
Breng dit weer aan de kook en laat even pruttelen.
4).Verdeel de mosselen over 4 kommen en giet daarover de kokosmelk. Bestrooi met de rest van de koriander. (fijngesneden)
Geef er een 1/4 limoen bij.