Mosselen en -nat verdelen over de mosseleters en de dipsaus erbij geven.
*Welke wijn erbij?
Een Pinot Blanc.
Een Pinot Gris.
Een Riesling.
Recept
« Terug naar recepten
Mosselen op Thaise Stijl
PT40M
Mosselen op Thaise Stijl
Thaise stijl bestaat eigenlijk niet in de keuken.Er zijn zoveel soorten keukens,dat je moet kijken welk "Buitenland" het dichtste bij ligt.Namenlijk dat is meestal de doorslaggevende factor.Dus geen Thaise Stijl,maar een manier waarop het in Thailand klaargemaakt zou kunnen zijn.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen op Thaise Stijl te bereiden
MOSSELEN :
In een grote pan de wijn sereh, uien, knoflook, lombok en olie verwarmen. Dan de koriander er bij.
Meteen hierna de mosselen in de pan, vuur hoog zetten en deksel op de pan.
Zo nu en dan de pan flink schudden.
Na 5 minuten kijken of de schelpen al open staan.
Nog eens goed opschudden en nogeens 2-3 minuten flink laten opkoken, totdat de schelpen allemaal open staan.
DIPSAUS :
Alle ingrediënten bij elkaar doen en er snel een homogene massa van roeren.
In een grote pan de wijn sereh, uien, knoflook, lombok en olie verwarmen. Dan de koriander er bij.
Meteen hierna de mosselen in de pan, vuur hoog zetten en deksel op de pan.
Zo nu en dan de pan flink schudden.
Na 5 minuten kijken of de schelpen al open staan.
Nog eens goed opschudden en nogeens 2-3 minuten flink laten opkoken, totdat de schelpen allemaal open staan.
DIPSAUS :
Alle ingrediënten bij elkaar doen en er snel een homogene massa van roeren.
marijke zegt: