Recept
« Terug naar recepten
Mosselpotje
PT40M
Mosselpotje
Een heerlijk mosselpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mosselpotje te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en hou ze warm. Spoel de mosselen in ruim water, tot het helder blijft.
2. Breng de wijn aan de kook met de sjalot en de selder. Doe er de mosselen bij. Dek af en laat ze op een hevig vuur open koken.
3. Haal de mosselen uit hun schelp. Zeef het kookvocht en laat het tot de helft inkoken.
4. Voeg er het kerriepoeder aan toe en kruid met peper en zout.
5. Doe er de room bij en laat de saus tot de helft inkoken. Doe de mosselen en de blokjes tomaat bij de saus. Voeg er de aardappalen aan toe. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen.
6. Strooi er de kervel bij. Schep goed om. Serveer meteen.
2. Breng de wijn aan de kook met de sjalot en de selder. Doe er de mosselen bij. Dek af en laat ze op een hevig vuur open koken.
3. Haal de mosselen uit hun schelp. Zeef het kookvocht en laat het tot de helft inkoken.
4. Voeg er het kerriepoeder aan toe en kruid met peper en zout.
5. Doe er de room bij en laat de saus tot de helft inkoken. Doe de mosselen en de blokjes tomaat bij de saus. Voeg er de aardappalen aan toe. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen.
6. Strooi er de kervel bij. Schep goed om. Serveer meteen.