Recept
« Terug naar recepten
Mosselroomsoep
PT60M
Mosselroomsoep
Een heerlijk mosselroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselroomsoep te bereiden
Kook de mosselen op hoog vuur in de wijn tot ze open zijn.
Giet af en vang het kookvocht op.
Laat ze iets afkoelen en haal de mosselen uit hun schelp.
Dek alle mosselen af en zet ze weg.
Smelt wat boter in een ketel en voeg knolselderij, prei, knoflook, tijm en een scheut witte wijn toe.
Doe de deksel erop en laat 5 minuten doorkoken.
Zeef het overgebleven mosselnat en vang het op in een grote maatbeker, vul dit aan met de visbouillon tot 1 ½ ltr. Giet de bouillon in de ketel met groenten en voeg de safraan en de tomaten toe.
Kook het geheel 30 minuten op een laag vuur.
Laat de soep iets afkoelen en pureer de groenten.
Schenk de soep door een grove zeef en daarna door en fijn zeef in een schone ketel. Breng aan de kook en roer room, zout en versgemalen peper erdoor.
Haal de pan van het vuur en voeg de mosselen toe, zodat deze warm worden. (Pas op dat ze niet meer koken!)
Giet af en vang het kookvocht op.
Laat ze iets afkoelen en haal de mosselen uit hun schelp.
Dek alle mosselen af en zet ze weg.
Smelt wat boter in een ketel en voeg knolselderij, prei, knoflook, tijm en een scheut witte wijn toe.
Doe de deksel erop en laat 5 minuten doorkoken.
Zeef het overgebleven mosselnat en vang het op in een grote maatbeker, vul dit aan met de visbouillon tot 1 ½ ltr. Giet de bouillon in de ketel met groenten en voeg de safraan en de tomaten toe.
Kook het geheel 30 minuten op een laag vuur.
Laat de soep iets afkoelen en pureer de groenten.
Schenk de soep door een grove zeef en daarna door en fijn zeef in een schone ketel. Breng aan de kook en roer room, zout en versgemalen peper erdoor.
Haal de pan van het vuur en voeg de mosselen toe, zodat deze warm worden. (Pas op dat ze niet meer koken!)
bertal zegt:
Moet je zeer zeker doen, succes:);)
m.v.g. Bert