Recept
« Terug naar recepten
Mosselsalade met feta
PT30M
Mosselsalade met feta
Een heerlijk mosselsalade met feta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselsalade met feta te bereiden
Sla in repen van ca. 1 cm snijden en ca. 10 minuten in ruim water met ijsblokjes leggen om extra knapperig te worden. Vervolgens goed laten uitlekken. Peper in lengte halveren, zaadjes eruit halen en zeer fijn snijden. Olie, azijn en honing tot dressing roeren, op smaak brengen met zout en fijngesneden peper toevoegen. Dille fijn snijden. Tomaten wassen, halveren en helften in partjes snijden.
Bereiden
In kom mosselen besprenkelen met 3 eetlepels dressing, dille erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten marineren. In ruime kom sla luchtig mengen met tomaat en rest van dressing. Sla met tomaat en mosselen over borden verdelen. Kaasblokjes over salades verdelen en eventueel overgebleven dressing over salades sprenkelen. Lekker met brood en tzatziki.
Bereiden
In kom mosselen besprenkelen met 3 eetlepels dressing, dille erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten marineren. In ruime kom sla luchtig mengen met tomaat en rest van dressing. Sla met tomaat en mosselen over borden verdelen. Kaasblokjes over salades verdelen en eventueel overgebleven dressing over salades sprenkelen. Lekker met brood en tzatziki.