KookJij

Mosseltapas

Een heerlijk mosseltapas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vis en vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosseltapas te bereiden

Hak de tenen knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Schenk de sherry met 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, tijm en oregano toe. Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan. Leg de mosselen in de braadpan. Smoor de mosselen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 5-8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Schep de mosselen in een schaal en laat het smoorvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Verwijder van elke mossel 1 schelp. Leg de mosselen in andere schelp op een mooie platte schaal. Klop 2 eetlepels olijfolie door de saus en voeg peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de peterselie erover. Serveer de mosselen warm of koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst