Recept
« Terug naar recepten
Mosseltapas
PT20M
Mosseltapas
Een heerlijk mosseltapas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosseltapas te bereiden
Hak de tenen knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Schenk de sherry met 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, tijm en oregano toe. Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan. Leg de mosselen in de braadpan. Smoor de mosselen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 5-8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Schep de mosselen in een schaal en laat het smoorvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Verwijder van elke mossel 1 schelp. Leg de mosselen in andere schelp op een mooie platte schaal. Klop 2 eetlepels olijfolie door de saus en voeg peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de peterselie erover. Serveer de mosselen warm of koud.