Recept
« Terug naar recepten
Mosseltoast met kruidenmayonaise
PT25M
Mosseltoast met kruidenmayonaise
Een heerlijk mosseltoast met kruidenmayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosseltoast met kruidenmayonaise te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe
de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
Doe het ei met de mosterd en de dragonazijn in een maatbeker. Schenk er de zonnebloemolie op.
Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise ontstaat.
Roer de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
Rooster het brood in de broodrooster. Leg de toast op 4 borden. Verdeel de peterselie en de
mosselen over het brood. Schep er royaal de kruidenmayonaise over.
de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
Doe het ei met de mosterd en de dragonazijn in een maatbeker. Schenk er de zonnebloemolie op.
Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise ontstaat.
Roer de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
Rooster het brood in de broodrooster. Leg de toast op 4 borden. Verdeel de peterselie en de
mosselen over het brood. Schep er royaal de kruidenmayonaise over.