Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsaus
PT75M
Mosterdsaus
Een heerlijk mosterdsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Heston Blumenthal
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsaus te bereiden
1).Kook de wijn voor twee-derde in.
2).Kippenbouillon er bij doen, aan de kook brengen en 1 minuut laten koken.
3).Dan melk en room er bij doen, weer aan de kook brengen en 10 minuten op zeer laag vuur laten koken. (oppassen voor overkoken)
4).Haal van het vuur af en strooi de agar agar over de inhoud van de pan en roer flink door om de agar agar goed te verdelen (een staafmixer zou wel handig zijn).
5).Zet dan weer terug op het vuur en breng weer aan de kook en houd 4 minuten aan de kook.
6).Haal weer van het vuur af en roer de mosterd erdoor en daarna de kruiden.
7).Laat dan afkoelen en opstijven. (geleren)
8).Pureer vlak voor het gebruik de geleerde saus met behulp van een keukenblender of staaf mixer.
(Deze saus geleert erg snel. Maar wanneer de saus na geleren goed is gepureerd in een blender geleert hij niet meer na afkoelen)
9).Verwarm de saus en gebruik bij bv. :
*Varkensvlees
*Kip
*Gebakken en gestoofde vis
*Lamsvlees
2).Kippenbouillon er bij doen, aan de kook brengen en 1 minuut laten koken.
3).Dan melk en room er bij doen, weer aan de kook brengen en 10 minuten op zeer laag vuur laten koken. (oppassen voor overkoken)
4).Haal van het vuur af en strooi de agar agar over de inhoud van de pan en roer flink door om de agar agar goed te verdelen (een staafmixer zou wel handig zijn).
5).Zet dan weer terug op het vuur en breng weer aan de kook en houd 4 minuten aan de kook.
6).Haal weer van het vuur af en roer de mosterd erdoor en daarna de kruiden.
7).Laat dan afkoelen en opstijven. (geleren)
8).Pureer vlak voor het gebruik de geleerde saus met behulp van een keukenblender of staaf mixer.
(Deze saus geleert erg snel. Maar wanneer de saus na geleren goed is gepureerd in een blender geleert hij niet meer na afkoelen)
9).Verwarm de saus en gebruik bij bv. :
*Varkensvlees
*Kip
*Gebakken en gestoofde vis
*Lamsvlees