Recept
« Terug naar recepten
Sausje: zacht en romig mosterd sausje
PT10M
Sausje: zacht en romig mosterd sausje
Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout. Ook worden vaak kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals peper, mierikswortel, rozemarijn of zelfs lavendel.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sausje: zacht en romig mosterd sausje te bereiden
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk.
Voeg al roerend de limoensap en wijn toe.
Als de gewenste dikte is bereikt de mosterd, peper, fleur de sel en peterselie toevoegen.
Een heerlijk sausje voor bij de vis , vlees of gevogelte.
Voeg al roerend de limoensap en wijn toe.
Als de gewenste dikte is bereikt de mosterd, peper, fleur de sel en peterselie toevoegen.
Een heerlijk sausje voor bij de vis , vlees of gevogelte.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: