KookJij

Mosterdsoep met gerookte zalm

Een heerlijk mosterdsoep met gerookte zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosterdsoep met gerookte zalm te bereiden

Uien snipperen en in klont boter een beetje glazig fruiten (niet bruin laten worden)
1 ruime eetlepel fijne mosterd toevoegen, 1 ruime eetlepel grove mosterd toevoegen, 1 ruime eetlepel bloem erbij en tot een papje/bal roeren
Voeg een ½ liter melk en ½ liter water toe en kook het geheel even flink op. Voeg kippenbouillon toe, naar smaak 2 of 3 blokjes. Voeg kookroom toe (als je slagroom gebruikt, dan de soep niet door laten koken, het kan mogelijk gaan schiften)
Eventueel kan een scheut witte wijn toegevoegd worden, vooral niet teveel. Is niet noodzakelijk.

Direct serveren met gerookte zalmsnippers (onderin de kom/bord)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

John Uijen

John Uijen zegt:
lekker ,maar ik zou er wat creme fraiche door doen
camilla

camilla zegt:
Hi Willem, heb je helemaal gelijk in:o heb inmiddels recept gewijzigd in ruime eetlepels;)
willem

willem zegt:
Camilla,

Recept ziet er leuk uit maar ik vraag me af wat je met een LEPEL mosterd bedoeld.
Ik neem aan een eetlepel??