Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsoep met gerookte zalm
PT30M
Mosterdsoep met gerookte zalm
Een heerlijk mosterdsoep met gerookte zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsoep met gerookte zalm te bereiden
Uien snipperen en in klont boter een beetje glazig fruiten (niet bruin laten worden)
1 ruime eetlepel fijne mosterd toevoegen, 1 ruime eetlepel grove mosterd toevoegen, 1 ruime eetlepel bloem erbij en tot een papje/bal roeren
Voeg een ½ liter melk en ½ liter water toe en kook het geheel even flink op. Voeg kippenbouillon toe, naar smaak 2 of 3 blokjes. Voeg kookroom toe (als je slagroom gebruikt, dan de soep niet door laten koken, het kan mogelijk gaan schiften)
Eventueel kan een scheut witte wijn toegevoegd worden, vooral niet teveel. Is niet noodzakelijk.
Direct serveren met gerookte zalmsnippers (onderin de kom/bord)
1 ruime eetlepel fijne mosterd toevoegen, 1 ruime eetlepel grove mosterd toevoegen, 1 ruime eetlepel bloem erbij en tot een papje/bal roeren
Voeg een ½ liter melk en ½ liter water toe en kook het geheel even flink op. Voeg kippenbouillon toe, naar smaak 2 of 3 blokjes. Voeg kookroom toe (als je slagroom gebruikt, dan de soep niet door laten koken, het kan mogelijk gaan schiften)
Eventueel kan een scheut witte wijn toegevoegd worden, vooral niet teveel. Is niet noodzakelijk.
Direct serveren met gerookte zalmsnippers (onderin de kom/bord)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
camilla zegt:
John Uijen zegt: