Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsoep
PT30M
Mosterdsoep
Een heerlijk mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
56
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsoep te bereiden
Snijd het spek in kleine blokjes. Snipper de ui. Smelt de boter in een pan en voeg de spekblokjes en de gesnipperde ui toe. Laat spekjes en ui zachtjes uitbakken (ui niet laten verbranden) Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad. Alles even laten garen. Zorg ervoor dat de bloem niet verkleurt. Voeg langzaam het water en de melk toe. Doorkoken tot de soep licht gebonden is. Voeg de mosterd en de peper naar smaak toe. Roer het geheel glad en kook nog een paar minuten door. Serveer met fijn gesneden prei.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
newhouse zegt:
ik heb het soepje net gemaakt... alleen heb ik 400 ml melk genomen inplaats van 500, anders wordt die wel iets te romig! En de 3 el mosterd waren perfect! Het soepje is heerlijk!
Bedankt!
papamarc zegt:
175 gram grove Zaanse mosterd (het halve potje inderdaad), 2 dl water vervangen door droge witte wijn en een scheutje schenkstroop om het zure van de mosterd iets te temperen. Iets langer in laten koken en met melk weer op goede dikte brengen. Heerlijk!
ximena zegt:
Derk & Melanie zegt:
Maar het was over-heerlijk! :) Bedankt voor het recept! We maken dit zeker nog een keer! :D
Henny zegt:
Geert zegt:
Geert.
Aron zegt:
Gijsbert zegt:
Monique zegt: