Recept
« Terug naar recepten
Mouclade
PT30M
Mouclade
Een heerlijk mouclade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mouclade te bereiden
Kook de mosselen in een gesloten pan met de wijn 4-5 min. op hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken 3 keer goed om. Verwijder een lege schaalhelft van de mosselen en leg de gevulde schelpdelen in een cirkel op een ovenvaste schaal. Zeef het kookvocht van de mosselen. Bak de sjalotjes 5 min. in de boter. Voeg kerriepoeder toe en het mosselkookvocht en kook het mengsel 2 min. Meng de eidooiers met de crème fraîche en 3 el van het warme sjalotmengsel en doe dit mengsel weer in de pan. Laat de saus binden, maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de mosselen en zet de schaal even onder de hete grill. Bestrooi met peterselie