KookJij

Mouclade

Een heerlijk mouclade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mouclade te bereiden

Kook de mosselen in een gesloten pan met de wijn 4-5 min. op hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken 3 keer goed om. Verwijder een lege schaalhelft van de mosselen en leg de gevulde schelpdelen in een cirkel op een ovenvaste schaal. Zeef het kookvocht van de mosselen. Bak de sjalotjes 5 min. in de boter. Voeg kerriepoeder toe en het mosselkookvocht en kook het mengsel 2 min. Meng de eidooiers met de crème fraîche en 3 el van het warme sjalotmengsel en doe dit mengsel weer in de pan. Laat de saus binden, maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de mosselen en zet de schaal even onder de hete grill. Bestrooi met peterselie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst