KookJij

Mousakka

Een heerlijk mousakka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4/6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: evyquorn.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousakka te bereiden


Verwarm de oven tot 180°C.
Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een sauspan. Voeg de ui, look en wortelen toe en bak gedurende 5 minuten tot alles zacht en licht gekleurd is. Voeg het Quorn gehakt, de tomaten, oregano, gemalen piment of kaneel, de laurierblaadjes en munt toe. Breng dit tot het kookpunt en verminder dan de warmte. Bedek en laat 10 minuten sudderen.
Bestrijk de auberginereepjes aan beide kanten met olie en gril ze aan beide kanten totdat ze bruin zijn. Leg de reepjes op absorberend keukenpapier. Leg even opzij.
Giet de gecondenseerde melk in een maatbeker en leng aan met water tot je 1 liter hebt. Mix de maïsbloem tot een gladde massa samen met 6 eetlepels melk en zet opzij.
Smelt de boter in een sauspan, roer hier de bloem door en laat koken op een laag vuurtje gedurende 2 minuten. Voeg er beetje bij beetje de melk en het water aan toe en breng langzaam aan de kook. Blijf steeds roeren. Verminder de hitte en laat sudderen gedurende 3 minuten. Roer de maïsbloempasta erdoor en laat koken op een laag vuur tot de saus dik wordt. Haal de pan van het vuur en voeg de nootmuskaat toe. Kruid af en voeg het opgeklopt ei toe.
Leg de aubergine en het gehakt in laagjes op een bakplaat. Verwijder de laurierblaadjes. Bedek met de saus, en werk af met kaas.
Bak in een oven gedurende 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst