KookJij

Moussaka met aubergines

Een heerlijk moussaka met aubergines recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moussaka met aubergines te bereiden

Bak de plakken aubergine in gedeelten in 4 el olie 3-4 min. aan beide zijden lichtbruin in een koekenpan.
Verhit 2 el olie en bak hierin de ui 6-8 min. Voeg het gehakt toe en bak dit rul in ong 6 min.
Roer de tomaten, het kaneelstokje en zout en peper erdoor en laat het mengsel op zacht vuur 10 min. pruttelen.
Voor de kaassaus:
Klop in een kom de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, voeg het griesmeel toe en roer het eimengsel erdoor.
Verwarm het mengsel voorzichtig tot het gaat binden en roer er dan 100 g kaas door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een laagje aubergine in de ovenschaal, daarop een laag gehaktmengsel en bestrooi dit met wat geraspte kaas. herhaal de lagen tot alle ingredienten zijn opgebruikt.
Eindig met een laag aubergine.
Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 40-50 min. in het midden van de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst