Recept
« Terug naar recepten
Mousse au Chocolat
PT20M
Mousse au Chocolat
Een heerlijk mousse au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cornelia v Diemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse au Chocolat te bereiden
Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke schuimige crème.
Voeg de mascarpone toe en meng tot de crème licht en luchtig wordt.
Klop het eiwit stijf en voeg dit voorzichtig toe aan de massa.
Zet de helft van de crème opzij.
Smelt de pure chocolade en voeg toe aan de overgebleven crème.
Verdeel de crème zonder chocolade over de 4 glazen en daarna het chocolademengsel, zet minstens 2 uur of langer in de koelkast, afgedekt met plastic folie, tot gebruik.
Voor het opdienen, de witte chocoladeschilfers er op leggen en een lange vinger door midden breken en er in steken.
Voeg de mascarpone toe en meng tot de crème licht en luchtig wordt.
Klop het eiwit stijf en voeg dit voorzichtig toe aan de massa.
Zet de helft van de crème opzij.
Smelt de pure chocolade en voeg toe aan de overgebleven crème.
Verdeel de crème zonder chocolade over de 4 glazen en daarna het chocolademengsel, zet minstens 2 uur of langer in de koelkast, afgedekt met plastic folie, tot gebruik.
Voor het opdienen, de witte chocoladeschilfers er op leggen en een lange vinger door midden breken en er in steken.