Recept
« Terug naar recepten
Mousse de volaille
PT35M
Mousse de volaille
Een heerlijk mousse de volaille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse de volaille te bereiden
Snijd de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Was de kippenlevers en verwijder de witte velletjes en andere ongerechtigheden. Wel de rozijnen enkele uren in de kippenbouillon. Laat de rozijnen uitlekken en bewaar de bouillon.
Bereiden:
Bak de stukjes kipfilet in de helft van de boter samen met de gesnipperde ui en de knoflook op een niet te hoog vuur in circa 10 minuten gaar. Schep dit mengsel uit de pan in een kom. Bak nu de kippenlevers in de rest van de boter net gaar. Pureer het kip-uimengsel en de levers in de foodprocessor of met de staafmixer. Voeg tijdens het pureren zoveel kippenbouillon toe dat er een smeuïge mousse ontstaat. Breng deze mousse op smaak met zout en peper.
Afwerken:
Schep de mousse in een patépot. Bestrooi met de pistachenootjes en de rozijnen. Zet de mousse afgedekt in de koelkast. Schep als het moment van eten daar is met een in heet water gedompelde ijsschep bolletjes mousse uit de pot en verdeel de bolletjes over de borden. Garneer eventueel met een plukje waterkers en geef er warme toast of stokbrood bij.
Tip:
'Net gaar' betekent dat als de kippenlevers worden doorgesneden ze binnenin nog roze van kleur zijn. In plaats van een ijsschep kunt u ook twee in heet water gedoopte eetlepels gebruiken. Dit gerecht leent zich uitstekend om mee te nemen. Misschien een aardig idee voor uw gasten. Of om zelf als cadeautje te geven.
Bereiden:
Bak de stukjes kipfilet in de helft van de boter samen met de gesnipperde ui en de knoflook op een niet te hoog vuur in circa 10 minuten gaar. Schep dit mengsel uit de pan in een kom. Bak nu de kippenlevers in de rest van de boter net gaar. Pureer het kip-uimengsel en de levers in de foodprocessor of met de staafmixer. Voeg tijdens het pureren zoveel kippenbouillon toe dat er een smeuïge mousse ontstaat. Breng deze mousse op smaak met zout en peper.
Afwerken:
Schep de mousse in een patépot. Bestrooi met de pistachenootjes en de rozijnen. Zet de mousse afgedekt in de koelkast. Schep als het moment van eten daar is met een in heet water gedompelde ijsschep bolletjes mousse uit de pot en verdeel de bolletjes over de borden. Garneer eventueel met een plukje waterkers en geef er warme toast of stokbrood bij.
Tip:
'Net gaar' betekent dat als de kippenlevers worden doorgesneden ze binnenin nog roze van kleur zijn. In plaats van een ijsschep kunt u ook twee in heet water gedoopte eetlepels gebruiken. Dit gerecht leent zich uitstekend om mee te nemen. Misschien een aardig idee voor uw gasten. Of om zelf als cadeautje te geven.