Recept
« Terug naar recepten
Mousse van feta en paprika
PT40M
Mousse van feta en paprika
Een heerlijk mousse van feta en paprika recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
kaashoekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van feta en paprika te bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 graden. wrijf de paprika goed in met olijfolie, leg de paprika op een bakplaat en zet dit voor 40 minuten in de oven(de paprika moet goed zwart zijn). Laat de paprika iets afkoelen en ontvel hem dan, halveren in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Pureer de parika met de feta, de yoghurt, de knooflook en 4 el olijfolie in een foodprocessor of blender.
Bereidingswijze
Week de gelantine 5 minuten in een steelpannetje met 3 el water. Laat de gelantine vervolgens op laag vuur oplossen. Roer dit grondig door de puree, wrijf het mengsel door een fijne zeef en breng het met wat zout en peper op smaak. Verdeel het over vier souffleschaaltjes of koffiekopjes en laat de mousse 1 tot 2 uur in de koelkast opstijven.
Serveertips
Maak een dressing van de resterende olijfolie en balsamico-azijn en breng die op smaak met wat zout en peper. Stort de mousse op aparte bordjes. Schep de dressing door de rucola en pijnboompitten(de pijnboompitten desgewenst even bakken in een koekenpan) en verdeel de salade rond de mousse
Bereidingswijze
Week de gelantine 5 minuten in een steelpannetje met 3 el water. Laat de gelantine vervolgens op laag vuur oplossen. Roer dit grondig door de puree, wrijf het mengsel door een fijne zeef en breng het met wat zout en peper op smaak. Verdeel het over vier souffleschaaltjes of koffiekopjes en laat de mousse 1 tot 2 uur in de koelkast opstijven.
Serveertips
Maak een dressing van de resterende olijfolie en balsamico-azijn en breng die op smaak met wat zout en peper. Stort de mousse op aparte bordjes. Schep de dressing door de rucola en pijnboompitten(de pijnboompitten desgewenst even bakken in een koekenpan) en verdeel de salade rond de mousse