Recept
« Terug naar recepten
Mousse van verse geitenkaas en witte chocolade
PT60M
Mousse van verse geitenkaas en witte chocolade
Een heerlijk mousse van verse geitenkaas en witte chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van verse geitenkaas en witte chocolade te bereiden
Week de gelatine in ruim koud water.
Kook de melk met de vanillesuiker en doe er van het vuur weg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij.
Doe er in stukjes gebroken chocolade en de kaas bij.
Laat de massa gedeeltelijk geleren.
Klop de room stijf en spatel door het kaas-chocolade mengsel.
Doe hetzelfde met het eiwit.
Verdeel de mousse over omgespoelde vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
Betsrooi de randen van de borden met poedersuiker.
Bereid de frambozencoulis
Serveren:
Giet wat frambozencoulis in het midden van het bord.
Haal de mousse uit de vormpjes en leg op de coulis.
Versier met frambozen, een blaadje munt, een bolletje vanille-ijs en frambozensorbet.
Kook de melk met de vanillesuiker en doe er van het vuur weg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij.
Doe er in stukjes gebroken chocolade en de kaas bij.
Laat de massa gedeeltelijk geleren.
Klop de room stijf en spatel door het kaas-chocolade mengsel.
Doe hetzelfde met het eiwit.
Verdeel de mousse over omgespoelde vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
Betsrooi de randen van de borden met poedersuiker.
Bereid de frambozencoulis
Serveren:
Giet wat frambozencoulis in het midden van het bord.
Haal de mousse uit de vormpjes en leg op de coulis.
Versier met frambozen, een blaadje munt, een bolletje vanille-ijs en frambozensorbet.