Recept
« Terug naar recepten
Mueslibrood
PT120M
Mueslibrood
Een heerlijk mueslibrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mueslibrood te bereiden
1. Meng het meel, havervlokken en zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de verse gist op in een kopje met een beetje lauw water en giet dit samen met 3 dL lauw water en de stroop in het kuiltje. Als u instant gist gebruikt, kunt u dit onopgelost bij het meel doen. Kneed alles met een lichte soepele beweging minimaal 10 minuten tot er een gladde, soepele en elastische bal ontstaat. Voeg als het te droog is iets meer vocht toe.
2. Laat het deeg in een kom 60 minuten rijzen op een tochtvrije, warme plek. Dek de kom af met een vochtige doek. Na deze eerste rijs de muesli toevoegen en kneed totdat alle muesli in het deeg is opgenomen. Vorm het deeg en leg het in een met vetvrije spray bespoten bakvorm. Bestrijk het brood met water en strooi er de havervlokken over. Klein beetje aandrukken. Laat het deeg 45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot is geworden. Dek de vorm wel weer af met een vochtige doek en plaats deze op een tochtvrije, warme plek.
3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het in 35-45 minuten bruin. Haal het brood vanuit de oven meteen uit de vorm en laat het op een taartrooster helemaal afkoelen. Het brood is gaar als het bruin is en het hol klinkt wanneer er op geklopt wordt.
2. Laat het deeg in een kom 60 minuten rijzen op een tochtvrije, warme plek. Dek de kom af met een vochtige doek. Na deze eerste rijs de muesli toevoegen en kneed totdat alle muesli in het deeg is opgenomen. Vorm het deeg en leg het in een met vetvrije spray bespoten bakvorm. Bestrijk het brood met water en strooi er de havervlokken over. Klein beetje aandrukken. Laat het deeg 45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot is geworden. Dek de vorm wel weer af met een vochtige doek en plaats deze op een tochtvrije, warme plek.
3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het in 35-45 minuten bruin. Haal het brood vanuit de oven meteen uit de vorm en laat het op een taartrooster helemaal afkoelen. Het brood is gaar als het bruin is en het hol klinkt wanneer er op geklopt wordt.
anne zegt: