KookJij

Muffin met rum en rozijnen

Een heerlijk muffin met rum en rozijnen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Muffin met rum en rozijnen te bereiden

De boter op kamer temperatuur laten komen.
De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en iets zout toevoegen. In het midden van het bloemmengsel een holletje maken. De eieren enigszins loskloppen en met de melk en de boter in het holletje gieten. Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren.

Halve eetlepel warm water met 1 dopje rum-aroma en 50 gram rozijnen omroeren. De rozijnen met 30 gram gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardemom door het beslag roeren.

Een muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen. De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven van 200°C gaar en goudbruin bakken.

De muffins met een walnoot versieren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

winterroosje

winterroosje zegt:
Appel en kaneel is ook inderdaad erg lekker! Leuk dat het zo goed gelukt is!:D
Sjak en Arjen

Sjak en Arjen zegt:
Ik heb dit recept gebruikt maar i.p.v. de walnoten en kardemon, appel en kaneel erin gedaan en het smaakte heerlijk, heel goed (niet te zoet) basis recept voor lekkere muffins. Zeker een aanrader :-)