Recept
« Terug naar recepten
Muffin met rum en rozijnen
PT45M
Muffin met rum en rozijnen
Een heerlijk muffin met rum en rozijnen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ilona Knol
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Muffin met rum en rozijnen te bereiden
De boter op kamer temperatuur laten komen.
De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en iets zout toevoegen. In het midden van het bloemmengsel een holletje maken. De eieren enigszins loskloppen en met de melk en de boter in het holletje gieten. Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren.
Halve eetlepel warm water met 1 dopje rum-aroma en 50 gram rozijnen omroeren. De rozijnen met 30 gram gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardemom door het beslag roeren.
Een muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen. De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven van 200°C gaar en goudbruin bakken.
De muffins met een walnoot versieren.
De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en iets zout toevoegen. In het midden van het bloemmengsel een holletje maken. De eieren enigszins loskloppen en met de melk en de boter in het holletje gieten. Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren.
Halve eetlepel warm water met 1 dopje rum-aroma en 50 gram rozijnen omroeren. De rozijnen met 30 gram gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardemom door het beslag roeren.
Een muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen. De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven van 200°C gaar en goudbruin bakken.
De muffins met een walnoot versieren.
winterroosje zegt: