Recept
« Terug naar recepten
Muffins met banaan, witte chocolade en kokos
PT30M
Muffins met banaan, witte chocolade en kokos
Een heerlijk muffins met banaan, witte chocolade en kokos recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Jet - R. Bakker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Muffins met banaan, witte chocolade en kokos te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in de magnetron en kwast de muffinvormpjes hiermee in.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en eieren met een garde.
Als de ingrediënten een beetje 1 geheel zijn, voeg je de melk toe.
Roer alles door elkaar.
Zodra het beslag langzaam van de garde loopt, is het goed.
Als het beslag iets te 'dun' is, voeg nog wat bloem toe en als het iets te 'droog' is, voeg dan nog wat melk toe.
Snijd de banaan in stukjes en schep het voorzichtig door het beslag heen, hak de chocolade fijn en voeg deze en de kokosrasp ook toe.
Verdeel het beslag over de vormpjes, niet te vol, want de muffins rijzen nog flink. Doe wat suiker op de bovenkantjes, zo worden ze mooi hard.
Bak ze af in ongeveer 15-20 minuten.
Ze zijn goed als je er met een satéstokje in kunt prikken zonder dat er deeg aan blijft hangen.
Laat ze even afkoelen en je kunt ze uit de vorm halen!
Je kunt de banaan, witte chocolade, kokosrasp natuurlijk ook vervangen door wat je maar lekker vindt: bosbessen, frambozen, pure chocolade, appel, etcetera.
Smelt de boter in de magnetron en kwast de muffinvormpjes hiermee in.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en eieren met een garde.
Als de ingrediënten een beetje 1 geheel zijn, voeg je de melk toe.
Roer alles door elkaar.
Zodra het beslag langzaam van de garde loopt, is het goed.
Als het beslag iets te 'dun' is, voeg nog wat bloem toe en als het iets te 'droog' is, voeg dan nog wat melk toe.
Snijd de banaan in stukjes en schep het voorzichtig door het beslag heen, hak de chocolade fijn en voeg deze en de kokosrasp ook toe.
Verdeel het beslag over de vormpjes, niet te vol, want de muffins rijzen nog flink. Doe wat suiker op de bovenkantjes, zo worden ze mooi hard.
Bak ze af in ongeveer 15-20 minuten.
Ze zijn goed als je er met een satéstokje in kunt prikken zonder dat er deeg aan blijft hangen.
Laat ze even afkoelen en je kunt ze uit de vorm halen!
Je kunt de banaan, witte chocolade, kokosrasp natuurlijk ook vervangen door wat je maar lekker vindt: bosbessen, frambozen, pure chocolade, appel, etcetera.