Recept
« Terug naar recepten
Mul filet met gemengde sla en bosvruchtensaus
PT30M
Mul filet met gemengde sla en bosvruchtensaus
Een heerlijk mul filet met gemengde sla en bosvruchtensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mul filet met gemengde sla en bosvruchtensaus te bereiden
Laat voor de saus de honing op het vuur kleuren.
Voeg hierna de wijn en bosvruchtencocktail toe.
Laat dit tot de helft inkoken, zeef hierna de saus en laat weer inkoken tot de saus wat dikker is, maar niet stroperig.
Indien nodig opmonteren met ijskoude klontjes.
Meng voor de dressing balsamico-azijn,peper en honing naar smaak.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schil de slangkomkommer en snijd deze in kleien blokjes.
Snijd de gemengde sla iets kleiner en vermengmet de tomaat en slangkomkommer.
Bak de mulfilet met wat boter, peper e zout even om en om.
Serveren:
Leg in het midden van een bord een bedje gemengde sla.
Doe hieromheen een spiegel van saus, waarin hier en daar een stukje geitenkaas gelegd wordt.
Over de gemengde sla 2 el dressing doen en kruiselings twee mulfilets erop leggen.
Garneer af met een mintblaadje.
Voeg hierna de wijn en bosvruchtencocktail toe.
Laat dit tot de helft inkoken, zeef hierna de saus en laat weer inkoken tot de saus wat dikker is, maar niet stroperig.
Indien nodig opmonteren met ijskoude klontjes.
Meng voor de dressing balsamico-azijn,peper en honing naar smaak.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schil de slangkomkommer en snijd deze in kleien blokjes.
Snijd de gemengde sla iets kleiner en vermengmet de tomaat en slangkomkommer.
Bak de mulfilet met wat boter, peper e zout even om en om.
Serveren:
Leg in het midden van een bord een bedje gemengde sla.
Doe hieromheen een spiegel van saus, waarin hier en daar een stukje geitenkaas gelegd wordt.
Over de gemengde sla 2 el dressing doen en kruiselings twee mulfilets erop leggen.
Garneer af met een mintblaadje.