Recept
« Terug naar recepten
Naanbrood (indiaas)
PT10M
Naanbrood (indiaas)
Een heerlijk naanbrood (indiaas) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Naanbrood (indiaas) te bereiden
Bakmeel en zout in een kom zeven.
Yoghurt door het lauwe water kloppen.
Maak een kuiltje in het midden van het meel, giet het yoghurtmengsel erin en roer tot een deeg.
Bedekken met een vochtige theedoek en 1 uur laten rusten.
Ovengrill voorverwarmen op de hoogste stand.
Deeg in vieren delen en elk stuk uitrollen tot een lap van ca. 20 cm.
De lappen 1-2 minuten grillen tot ze opzwellen en bruine vlekken hebben.
Omdraaien en de andere kant ook 1-2 minuten grillen.
Warm opdienen.
Yoghurt door het lauwe water kloppen.
Maak een kuiltje in het midden van het meel, giet het yoghurtmengsel erin en roer tot een deeg.
Bedekken met een vochtige theedoek en 1 uur laten rusten.
Ovengrill voorverwarmen op de hoogste stand.
Deeg in vieren delen en elk stuk uitrollen tot een lap van ca. 20 cm.
De lappen 1-2 minuten grillen tot ze opzwellen en bruine vlekken hebben.
Omdraaien en de andere kant ook 1-2 minuten grillen.
Warm opdienen.