Recept
« Terug naar recepten
Naanbrood met gegrild lamsvlees,avocado en munt
PT20M
Naanbrood met gegrild lamsvlees,avocado en munt
Een heerlijk naanbrood met gegrild lamsvlees,avocado en munt recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Naanbrood met gegrild lamsvlees,avocado en munt te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.Dep het vlees droog en besrrijk het dun met 1 el.olie en laat het even op kamertemeratuur komen.Snijd de muntblaadjes in reepjes en doe ze met de geitenkaas,2 el.warm water,2 el.olijfolie,enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer en pureer het tot een mooie groene mengsel en breng het op smaak met peper.Bak intussen de naanbrood 5 min.in de voorverwarmde oven.Verwarm de grillpan voor.Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van de limoensap.Grill het lamsvlees in 1-2 min.per zijde bruin,haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 min.rusten.Snijd intussen het naanbrood open en besmeer de binnenkant met de rest van de olijfolie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.Laat het gegrilde naanbrood even uitademen en besmeer het met de muntmengsel.Beleg ieder brood met het lamsvlees en avocado en serveer direct
kris zegt: