Recept
« Terug naar recepten
Nagasari
PT25M
Nagasari
Een heerlijk nagasari recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jeff - C. van Galen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nagasari te bereiden
Vulling:
Vermeng rijstmeel met 250 ml kokosmelk in een kom.
Kook de resterende kokosmelk, suiker, zout en vanillesuiker en pandan extract of blad.
Op middelgroot vuur roeren totdat het gaat koken.
Voeg daarna het mengsel van kokosmelk en rijstenmeel toe.
Roer tot het deeg dik is.
Neem dan de pan van het vuur.
Bananenblad verpakking:
Neem een gewassen bananenblad van 12 cm breed.
Spreid 1 eetlepel van het deegmengsel in het midden van het blad.
Leg daarbovenop in het midden 1 plak banaan.
Bedek het vervolgens met het deegmengsel.
Blad aan weerzijden dichtvouwen en boven en onderkant naar elkaar toevouwen, ondersteboven in de stoompan.
In ongeveer 25 minuten gaarstomen.
Gekoeld serveren.
Vermeng rijstmeel met 250 ml kokosmelk in een kom.
Kook de resterende kokosmelk, suiker, zout en vanillesuiker en pandan extract of blad.
Op middelgroot vuur roeren totdat het gaat koken.
Voeg daarna het mengsel van kokosmelk en rijstenmeel toe.
Roer tot het deeg dik is.
Neem dan de pan van het vuur.
Bananenblad verpakking:
Neem een gewassen bananenblad van 12 cm breed.
Spreid 1 eetlepel van het deegmengsel in het midden van het blad.
Leg daarbovenop in het midden 1 plak banaan.
Bedek het vervolgens met het deegmengsel.
Blad aan weerzijden dichtvouwen en boven en onderkant naar elkaar toevouwen, ondersteboven in de stoompan.
In ongeveer 25 minuten gaarstomen.
Gekoeld serveren.
Jennifer Agerbeek zegt:
bij het recept staat bananenblad of plastic folie maar bij de bereiding lees je niets meer over de folie, wat wordt daar dan mee gedaan? Bekleedt men de stoompan dan met de folie en doet men daarna de pudding en banaan er bij en stoomt men dat dan of hoe zit dat?