Recept
« Terug naar recepten
Nage van gefileerde rog met julienne groentjes
PT35M
Nage van gefileerde rog met julienne groentjes
Een heerlijk nage van gefileerde rog met julienne groentjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nage van gefileerde rog met julienne groentjes te bereiden
Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene boontjes in 4 stukjes. Snipper de sjalot fijn.
Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngesneden sjalot aan de kook.
Verdeel ondertussen de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met peper en zout.
Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm.
Kook de bouillon tot de helft in. Voeg op zacht vuur klontje per klontje de boter erbij en breng de saus op smaak met zeezout, muskaatnoot en peper.
Plaats de roggetjes in een diep bord en giet er de saus over. Garneer met takjes dille.
Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngesneden sjalot aan de kook.
Verdeel ondertussen de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met peper en zout.
Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm.
Kook de bouillon tot de helft in. Voeg op zacht vuur klontje per klontje de boter erbij en breng de saus op smaak met zeezout, muskaatnoot en peper.
Plaats de roggetjes in een diep bord en giet er de saus over. Garneer met takjes dille.