Recept
« Terug naar recepten
Najaarspakketjes
PT45M
Najaarspakketjes
Een heerlijk najaarspakketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Najaarspakketjes te bereiden
Met een scheut olijfolie en zout en net genoeg water een soepel deeg maken. Een uurtje laten staan. Kamut geeft echt een geweldig deeg, zeer geschikt voor het zelf maken van pasta of voor koekjes. Rode kool met appeltjes laten ontdooien. Overgiet een handvol rozijnen met kokend water en doe er een theezakje bij. Laat een uurtje weken. Kneus de walnoten en hazelnoten (houd wat achter voor garnering). Schenk het sap van een halve sinaasappel bij de rode kool. Voeg de noten toe. Versnipper de geconfijte sinaasappelschil. Rol nu het deeg zo dun mogelijk uit. Echt dun. Zodat je lapjes van 10 bij 10 centimeter krijgt. Leg de vulling in het midden en vouw de randen erover. Strooi daar de sinaasappelschil over. Zet ze in de oven op 225 graden en kijk na 20 minuten of ze al mooi bruin zijn.
janice zegt: