Heel lekker hierin is 200 gram ontdooide spinazie door het gehakt kneden, ofwel een halve in heel kleine blokjes gesneden aubergine erdoor kneden.
Bij mijn (ex) schoonfamilie kreeg ik altijd de orginele turkse pides die ook echt heerlijk zijn, maar ik ben nu eenmaal een kruidenmens en ben ze dus op "mijn" manier gaan maken, met deze broodjes als eindresultaat.
Ik maak ze nu dus gewoon met gemengd gehakt aangezien ik rundergehakt erg droog vind.
Recept
« Terug naar recepten
Namaak turkse pide's.
PT120M
Namaak turkse pide's.
Een heerlijk namaak turkse pide's. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen fantasie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Namaak turkse pide's. te bereiden
-De pizzamix bereiden volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Het deeg afgedekt met een natte theedoek wegzetten.
-Alle overige ingrediënten goed door elkaar kneden.
-Het gehakt mengsel ook afdekken en even wegzetten.
-Van het deeg bolletjes maken met een doorsnede van ongeveer 7 cm.
-Het gehakt nogmaals goed doorkneden.
-Van de bolletjes deeg, op een met bloem bestoven werkblad ovale lapjes maken met een dikte van ongeveer een halve cm.
-Het gehakt mengsel over het lapje deeg uitsmeren tot het gehakt ongeveer een halve cm. dik is, de randen voor 1 cm. vrijlaten.
-De randen terug vouwen over het gehakt (zie foto).
-De pides op een ingevette bakplaat leggen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken tot het gehakt mooi bruin is. (Dit duurt ongeveer 15-20 minuten).
-Het deeg afgedekt met een natte theedoek wegzetten.
-Alle overige ingrediënten goed door elkaar kneden.
-Het gehakt mengsel ook afdekken en even wegzetten.
-Van het deeg bolletjes maken met een doorsnede van ongeveer 7 cm.
-Het gehakt nogmaals goed doorkneden.
-Van de bolletjes deeg, op een met bloem bestoven werkblad ovale lapjes maken met een dikte van ongeveer een halve cm.
-Het gehakt mengsel over het lapje deeg uitsmeren tot het gehakt ongeveer een halve cm. dik is, de randen voor 1 cm. vrijlaten.
-De randen terug vouwen over het gehakt (zie foto).
-De pides op een ingevette bakplaat leggen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken tot het gehakt mooi bruin is. (Dit duurt ongeveer 15-20 minuten).