Recept
« Terug naar recepten
Nasi-Goreng, die je `Speciaal` maakt!
PT25M
Nasi-Goreng, die je `Speciaal` maakt!
Deze Nasi-Goreng is een slanke versie met kruiden uit je eigen keuken met zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen.
Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen!
Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen.
Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf.
Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje in de supermarkt gaat kopen.
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi-Goreng, die je `Speciaal` maakt! te bereiden
Snij het nasi vlees of de hamlapjes indien nog nodig in kleine stukjes en bak het bruin en gaar.
Vlees uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Bak de geklutste eieren met de maggi, peper, zout, bieslook en een scheutje melk en maak er kleine stukjes van en doe ook deze uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Snij vervolgens de ui, prei en ham in kleine stukjes.
Nu ga je het zelf `speciaal` maken!!
Nu kan het opbakken "goreng" gaan beginnen:
Doe weer wat arachideolie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook dit toe.
Dan de warmtebron weer iets wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Wil je het vooraf al een beetje extra pittig dan nu wat sambal Badjak toevoegen en nog even meebakken.
Zet de afzuigkap even uit, anders komt de hele buurt bij je eten!!
Geniet zelf even van het moment dat die heerlijke geuren op je af komen!!
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en blijven bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet stukjes toevoegen.
Op het laatst de gedroogde of verse selderij.
Serveertips: Indien je deze nasi gaat combineren met een ander "oosters" vleesgerecht dan is 250 gram rijst voldoende en dan zou ik het nasi vlees en de sambal achterwegen laten.
De sambal kun je altijd nog later toevoegen.
Het is een heerlijke combinatie met de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet.
Deze Nasi heeft alles om jezelf " speciaal " te maken en combineer het ook met Atjar, Kroepoek of met een eigen gerecht na keuze.
Vlees uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Bak de geklutste eieren met de maggi, peper, zout, bieslook en een scheutje melk en maak er kleine stukjes van en doe ook deze uit de pan en in een schaaltje of op een bordje.
Snij vervolgens de ui, prei en ham in kleine stukjes.
Nu ga je het zelf `speciaal` maken!!
Nu kan het opbakken "goreng" gaan beginnen:
Doe weer wat arachideolie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook dit toe.
Dan de warmtebron weer iets wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
Wil je het vooraf al een beetje extra pittig dan nu wat sambal Badjak toevoegen en nog even meebakken.
Zet de afzuigkap even uit, anders komt de hele buurt bij je eten!!
Geniet zelf even van het moment dat die heerlijke geuren op je af komen!!
Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en blijven bakken.
Halverwege de prei, de ham en de omelet stukjes toevoegen.
Op het laatst de gedroogde of verse selderij.
Serveertips: Indien je deze nasi gaat combineren met een ander "oosters" vleesgerecht dan is 250 gram rijst voldoende en dan zou ik het nasi vlees en de sambal achterwegen laten.
De sambal kun je altijd nog later toevoegen.
Het is een heerlijke combinatie met de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet.
Deze Nasi heeft alles om jezelf " speciaal " te maken en combineer het ook met Atjar, Kroepoek of met een eigen gerecht na keuze.
Anna Koudys zegt:
Die tip van de afzuigkap is wel een goede ;-)