De voorbereidingstijd is 40 min + marineren.
De bereidingstijd is 15-20 min.
De op-eet-tijd: sneller dan de hele kookerij!!
Recept
« Terug naar recepten
Nasi goreng istemewa (=speciaal)
PT60M
Nasi goreng istemewa (=speciaal)
Een heerlijk nasi goreng istemewa (=speciaal) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn rijst-map
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi goreng istemewa (=speciaal) te bereiden
Leg de ossenhaas 20 min in het vriesvak, kan het
gemakkelijker gesneden worden.
♥Week de paddenstoelen 20 min in een ½ kop kokend water,
uitlekken maar vocht bewaren. Uitknijpen, harde gedeelte
v.d. steel verwijderen en in stukjes snijden
♥Ossenhaas in plakjes en daarna in reepjes.
♥Paddenstoelenvocht mengen met ketjap, bruine suiker en
maizena in een schaaltje en vlees 20 min marineren.
Daarna uitlekken en marinade bewaren.
☻NOU AAN HET WERK:
♥Sesam-& arachideolie in de wok.
♥Gember en knoflook erbij, 2-3 min roerbakken.
♥Ossenhaas erbij, paddenstoelen, ham/bacon en dan weer 2-3 min op hoog vuur wokken.
♥Vlees op een bord scheppen.
♥In de rest v.d. olie de lenteuitjes, boontjes, bleekselderij+ paprika wokken op hoog vuur 3-4 min.
♥ Vlees erbij en nog 1-2 min roerbakken.
♥Gare rijst toevoegen samen met de maïs, doperwten, garnalen en de bewaarde marinade.
♥Roerbak nog 1á2 min tot de rijst goed warm is.
♥Serveren.
gemakkelijker gesneden worden.
♥Week de paddenstoelen 20 min in een ½ kop kokend water,
uitlekken maar vocht bewaren. Uitknijpen, harde gedeelte
v.d. steel verwijderen en in stukjes snijden
♥Ossenhaas in plakjes en daarna in reepjes.
♥Paddenstoelenvocht mengen met ketjap, bruine suiker en
maizena in een schaaltje en vlees 20 min marineren.
Daarna uitlekken en marinade bewaren.
☻NOU AAN HET WERK:
♥Sesam-& arachideolie in de wok.
♥Gember en knoflook erbij, 2-3 min roerbakken.
♥Ossenhaas erbij, paddenstoelen, ham/bacon en dan weer 2-3 min op hoog vuur wokken.
♥Vlees op een bord scheppen.
♥In de rest v.d. olie de lenteuitjes, boontjes, bleekselderij+ paprika wokken op hoog vuur 3-4 min.
♥ Vlees erbij en nog 1-2 min roerbakken.
♥Gare rijst toevoegen samen met de maïs, doperwten, garnalen en de bewaarde marinade.
♥Roerbak nog 1á2 min tot de rijst goed warm is.
♥Serveren.