Recept
« Terug naar recepten
Nasi Goreng
PT25M
Nasi Goreng
Een heerlijk nasi goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne Stam
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
donald
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi Goreng te bereiden
*De rijst langzaam langzaam koken met 1125 cc water (4,5 beker) met 4 laurierblaadjes, als klaar, giet evt water af.
*intussen 4 kipfilets in stukjes snijden en op hoog vuur bakken met de trassie, sereh, knoflook, gember, kentjoer, sambal en voeg wat zout toe.
* Als de kip gaar is voeg dan een flinke scheut ketjap manis toe, 6 blaadjes djeroek perut. Los een half blok gula djawa op in 100cc water (in de magnetron) en doe dit bij de kip.
* 4 eieren met zout loskloppen en bak hiervan een omelet, en snij in stukjes
* Snij de preien in ringen. Doe het witte gedeelte direct bij de kip en bewaar het groene deel
* De gekookte rijst bij de kip voegen.
* Omelet bij de rijst voegen
* sjalot fijn snijden en peper in ringen snijden.
Dit samen met het groene gedeelte van de prei door de nasi roeren
*intussen 4 kipfilets in stukjes snijden en op hoog vuur bakken met de trassie, sereh, knoflook, gember, kentjoer, sambal en voeg wat zout toe.
* Als de kip gaar is voeg dan een flinke scheut ketjap manis toe, 6 blaadjes djeroek perut. Los een half blok gula djawa op in 100cc water (in de magnetron) en doe dit bij de kip.
* 4 eieren met zout loskloppen en bak hiervan een omelet, en snij in stukjes
* Snij de preien in ringen. Doe het witte gedeelte direct bij de kip en bewaar het groene deel
* De gekookte rijst bij de kip voegen.
* Omelet bij de rijst voegen
* sjalot fijn snijden en peper in ringen snijden.
Dit samen met het groene gedeelte van de prei door de nasi roeren
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gmilani zegt:
Groet Guus
bametz-saffrie zegt:
Trassi: een klein "kaasje" gemaakt van maïsmeel,zout en garnalen;Conimex heeft het:trassi bakar,maar ik koop van het merk BRAND trassipoeder en gebruik er 1 theelepel van;in elke supermarkt is het te koop op de Indon.afd en in een Indon.toko kunje het zéker kopen..
Sereh:=citroengras (Silvo);in de toko ook als "wortel" te koop en djeroek poeroet is een citroenblad (latijnse naam weet ik ff niet).
Goela djawa :in de toko een blok palmsuiker,die naar moet raspen,maar een héél goed alternatief is bruine bastertsuiker(zie mijn reactie op 27 febr 09.)
Succes en eet smakelijk !:D
rijo zegt:
bametz-saffrie zegt:
Sjourd Janssen zegt:
Als jullie er toch al geweest zijn en / of gewoont hebben dan hoef ik jullie niets meer te vertellen. Je kunt zelfs vegetarische nasi goreng maken en dat doe je met quorn, ik heb er eerlijk gezegd geen ervaring mee maar volgen een Familielid die vegetarisch is moet het lekker zijn.
Vraagje aan jullie allemaal;
Als ik hetebliksem maak en doe daar ook sukjes mango bij heet het dan nog hetebliksem?
Groetjes.
Sjourd
Barbara Metz zegt:
Sjourd Janssen zegt:
Ken je het kookboek van Keijner, een Indisch-kookboek dat nog in het Oud-Nederlands is geschreven, dat noem ik,persoonlijk gezien, een kookboek. Vraagje, weet je wie de "Indische rijsttafel" heeft ontdekt?
Groetjes,
Sjourd Janssen
PS. Je moet mijn commentaar niet negatief zien.
Barbara Metz zegt:
Die Sjourd,ik heb zelf jarenlang in Ind.gewoond en mijn Oma heeft vanaf na de oorlog bij ons ingewoond;mijn moeder én mijn oma waren fervente kooksters en wij "aten onze vingers erbij op" als het eten werd opgediend!!!
Allebei kookten héél origineel en hielden niet van dat fusion-koken....
Toen ik later mijn eigen gezin had (hier in Ned.)
proefden zij als ik gesjoemeld had,dus...als Ma & Oma er waren,dan kwam het op tafel zoals zíj het gewend waren.
Maar inmiddels heb ik verscheidene keren caterings gedaan voor bruiloften en gezellige kumpulans van 40-80 pers.
en de reacties waren altijd lovend;waren het merendeels Holl.gasten dan werd het minder pittig,maar als er overwegend Indo's waren,kookte ik origineel.Ondertussen ben ik ook Oma en mijn kinderen en kleinkinderen
genieten van de maaltijd die ze voorgeschoteld krijgen.Mijn broer heeft de kook-genen van Ma & Oma geërfd en zijn vrouw kookt dus ook origineel en aan hem heb ik een goede controleur,want zijn smaak is scherp en ik kan me geen betere back-up wensen !!
BARBARA:D:D
Sjourd Janssen zegt:
Maar ik akkoord met de naam die je er nu aan gegeven heb, je moet wat ik gezegd heb niet persoonlijk nemen.
Zijn we weer vrienden?
Sjourd
marianne zegt:
Ik ben ook in Indonesie geweest en weet inmiddels 1 ding: nasi smaakt overal weer anders ... elk eiland, stad, familie of geloof heeft zijn eigen variant, er zal ooit eens 1 oerrecept zijn geweest, die overal zijn weg heeft gevonden. Deze variant vind ik zelf lekker, als je zelf een ook een lekkere variant hebt, zet 'm bij je recepten, ik probeer die ook graag.
Henny zegt: