Recept
« Terug naar recepten
Nasi Gurih
PT60M
Nasi Gurih
Pandan rijst met santen, ketumbar, sereh, purut en laos uit Aceh.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi Gurih te bereiden
- Zet een pan op met de klappermelk, zout, ketumbar, laos, sereh en purut blaadjes en breng die aan de kook.
- Zet tegelijkertijd 500 gram schoon gewassen rijst in de rijststomer en stoom de rijst halfgaar.
- Verwijder de rijst uit de stomer en stort die over in een kom om sneller af te koelen.
- Doe de rijst na 5 minuten bij de kokende santen-massa en laat zachtje doorkoken tot alle santen door de rijst is opgenomen.
- Doe de rijst dan weer terug in de rijststomer en stoom die gaar (nog eens 10 - 15 minuten stomen).
- Verdeel de rijst over de borden en strooi daar op elk bord een flinke eetlepel gebakken uitjes op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze rijst wordt vaak gegeten bij gebakken udangs. Door de rijst worden dan omeletten geroerd. Daarbij een zachte atjar van ketimun (komkommer) en partjes limoen.