Heb je een grote bloemkool dan kun je de helft bewaren voor bijvoorbeeld een lekkere soep.
Je kunt de stamppot natuurlijk ook gewoon als stamppot eten, maar roer de geraspte kaas dan door de stamppot. Dat geeft dan net iets extra´s.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot bloemkool met hamblokjes en gebakken uitjes
PT20M
Stamppot bloemkool met hamblokjes en gebakken uitjes
Bloemkool, grof gestampt met kruimige aardappelen.
Gebakken hamblokjes, crème fraîche en wat Indische gebakken uitjes erdoor. Daarna even in de oven en dan...smullen maar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot bloemkool met hamblokjes en gebakken uitjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar (moet nog beetje knapperig zijn! ) in water met een kippenbouillontablet. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
- Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in water met zout. Aardappelen daarna goed droogstomen.
- Verhit ondertussen de olie in de koekenpan. Bak hierin de hamblokjes ilichtbruin en beetje knapperig. Strooi het kerriepoeder erover en bak kort even mee.
- Doe de bloemkool en de aardappelen in één pan en stamp deze grof met de aardappelstamper.
Roer de crème fraîche, de hamblokjes en de gebakken uitjes door de stamppot. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. - Doe de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de stamppot een goudbruine kleur heeft gekregen.