Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschotel met bloemkool, prei en tomaten
PT20M
Aardappelschotel met bloemkool, prei en tomaten
De aardappelen voor deze ovenschotel heb ik niet geschild, maar wel in stukken gesneden. De aardappelen, voorgekookte bloemkool, prei en tomaten worden met een deel van de kaas door elkaar gemengd en gaan zo in de ovenschaal.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelschotel met bloemkool, prei en tomaten te bereiden
- Aardappelen wassen en in kleine stukken snijden. In kokend water met zout in plm. 10 tot 15 minuten garen. Goed laten uitdampen. Eventueel schil verwijderen.
- Bloemkool in kleine roosjes snijden en in water met zout plm. 5 minuten garen. De bloemkool moet nog stevig zijn. In een vergiet goed uitlekken.
- Kerstomaatjes eventueel ontvellen (heb ik gedaan) en halveren.
- Olie verhitten in een koekenpan en hierin de gesnipperde ui glazig bakken.Preiringetjes en tomaatjes even meebakken. Laat de roomboter hierin smeltenMeng de aardappelen, bloemkool, prei, tomaatjes en de helft van de kaas door elkaar in een ovenschaal. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Dit is een vegetarische ovenschotel. Je kunt hier een stukje vlees bij eten, maar ook wat stukjes spek smaken goed door de ovenschotel.