Mijn collega Bianca nam regelmatig als we avonddienst hadden een ENORME pan eten mee voor ons zodat we - hoe laat het ook werd - altijd iets lekkers en voedzaams binnen hadden.
Altijd heerlijk gegeten :-)
Recept
« Terug naar recepten
Nasi heel anders, maar ongelofelijk lekker!!
PT60M
Nasi heel anders, maar ongelofelijk lekker!!
Een heerlijk nasi heel anders, maar ongelofelijk lekker!! recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Mijn collega en vriendin Bianca
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi heel anders, maar ongelofelijk lekker!! te bereiden
Meng de ketjap en de sambal met 1 el olie en marineer hier de kip een uurtje in.
Breng de bouillon aan de kook en doe hier de kip, rijst en groente in, laat dat een kwartiertje heel zachtjes koken.
Vang het op in een vergiet boven een andere pan, bewaar de bouillon voor zometeen en laat alles een uurtje afkoelen en uitlekken.
Verwarm de overige olie in de wok en bak hierin de knoflook en de trassie een minuutje. Doe er het krabvlees bij en bak ook eventjes mee, maak in de tussentijd de jus door in de steelpan 50 gr boter te smelten, de achtergehouden bouillon (250ml) erbij en dan de juspoeder hierin op te lossen.
De inhoud van de zeef in 1 keer bij het krabmengsel doen en warm dit een paar minuten mee. Meng er dan de jus door zodat je een mooie lichtbruine nasi hebt.
Als laatste de selderij en uitjes erdoor mengen en deze heerlijke pan nasi, anders maar superlekker kan op tafel. Njang sweetie oftewel eet smakelijk!!!
Breng de bouillon aan de kook en doe hier de kip, rijst en groente in, laat dat een kwartiertje heel zachtjes koken.
Vang het op in een vergiet boven een andere pan, bewaar de bouillon voor zometeen en laat alles een uurtje afkoelen en uitlekken.
Verwarm de overige olie in de wok en bak hierin de knoflook en de trassie een minuutje. Doe er het krabvlees bij en bak ook eventjes mee, maak in de tussentijd de jus door in de steelpan 50 gr boter te smelten, de achtergehouden bouillon (250ml) erbij en dan de juspoeder hierin op te lossen.
De inhoud van de zeef in 1 keer bij het krabmengsel doen en warm dit een paar minuten mee. Meng er dan de jus door zodat je een mooie lichtbruine nasi hebt.
Als laatste de selderij en uitjes erdoor mengen en deze heerlijke pan nasi, anders maar superlekker kan op tafel. Njang sweetie oftewel eet smakelijk!!!